El silenci del bosc cremat. Cinc fotografies del bosc de les Creus.

Vaig descobrir aquesta intervenció a començaments d'any casualment, camí  a Igualada des de Manresa per la carretera BP-1101, al terme de Sant Salvador de Guardiola. Aquell vespre, a casa, em vaig afanyar a fer recerca sobre el que havia vist, i no marxava del cap. De seguida vaig trobar molta informació, començant per la mateixa web de Marc Sellarès, el responsable d'aquest acte de dol per la terra cremada que l'envolta des de petit, com ell mateix ho explica.

Al cap de pocs dies, vaig tornar per caminar per aquell indret devastat i envoltat de creus fetes dels mateixos arbres morts un dia 26 de juliol del 2015. Els meus peus trepitjaven pedres i terra seca de la qual s'aixecaven rostolls exhaurits reclamant vida. El vent bufava fort i no quedava pols per aixecar, ni fulles per arrencar, ni ocells arrecerats. El silenci era extens i violent.
Vaig fotografiar amb tristesa i amb el respecte que es mostra quan ens supera el dolor. Després, amb el buit a les retines segut en un roc, formant part per una estona d'aquell paisatge, em vaig sentir cendra.


© manel O. company 2017
 Nikon FM2 + Ilford FP4 PLUS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada